torstai 10. lokakuuta 2013

syksyisiä kuulumisia

Syksy on sujunut rauhallisesti, ja ihanan vähäsateistakin on ollut - puput saaneet nauttia auringosta <3
Hilma sai kuolleen poikueen, poikaset olivat aika möhköjä, joten ensisynnyttäjällä ei mikään ihme tässä tapauksessa, keväällä koitetaan uudestaan samalla uroksella kuitenkin..
Tosin Hilma päätti haluavansa poikasia jo talvea vasten, ja kiipeili väliseinän yli Sampan luo useana päivänä - virityksistä huolimatta (toivon kuitenkin, että poikasia ei nyt tule, koska la. ois marraskuussa, ja kanit ulkona)

Sampalla on ollut vientiä aiemminkin tänä syksynä - muutama viikko sitten sen vierustoverina asui Ulpu, joka nyt on muuttanut uuteen kotiin, ja Samppa oli kiivennyt Ulpun luo pusuttelemaan.. Tästä tapauksesta nyt siis odotan tuloksia uudelta omistajalta, samoin Venla muutti samaan kotiin, ja yritettiin Galilla astuttaa, mutta ei näyttänyt onnistuvan..

Tein sitten vihdoin sen uuden häkin valmiiksi ja siirsin Hilman siihen :P




valmis häkki
Tää bloggeri tekee taas omiaan, joten olkoot sit sotkuinen kirjoitus... -_-








Ike-pupu on nyt sisätiloissa seurannassa (asuu pesuhuoneessa) koska Antto pissasi sitä silmään tuossa jonku aikaa sitten, ja alkuviikosta silmä rähmi sen verran pahasti, että päätin ottaa sisälle, samassa huomasin nenässä pientä vuotoa - hengitysäänet olivat kuitenkin puhtaat, joten pupu sai elää..
Pesun jälkeen silmäkulmaa rasvattiin aloe vera gelly:llä, jolla on puhdistava ja parantava vaikutus,
Nenuakin pestiin, ja todettiin tassunsyrjienkin olevan puhtaita :)
Tänään ei ollut silmässä enää vuotoa lainkaan joten ehkä pupu pääsee ulos viikonloppuna - tosin ei ehkä enää Anttonin viereen :P hengitysäänet ovat edelleen puhtaat, eikä nenussakaan näy mitään vuotoja. :)




puput rivissä talvea varten

Ainii - Omaa kotia ja lelliviä omistajia ovat vailla Valloittavat luonnonharmaat sisarukset Aava & Faramir! Molemmat ovat kesyjä ja huomionkipeitä, Aava asuu siskonsa kanssa samassa, Faramir omassa yksiössään. Ovat syntyneet toukokuun lopulla.

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava tuo kerroshäkki! :) Minulla itselläni on kaksi kania ja olen haaveillut vastaavanlaisesta kahdenkerroksen häkistä jossa kanit voisivat olla kesällä! Olisinkin kiinnostunut mitä materiaaleja kannattaisi tuollaisen tekoon käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Häkkiin on käytetty runkomateriaalina höylättyä 42x42mm, levyt on navettavaneria 6,5mm, oviin käytetty höylättyä 15x40mm, häkkiosien reunat on ihan tavallista lautaa, sekin olisi tietty saanut olla höylättyä ;) häkki on 4-paikkainen (2 2-paikkaista päällekkäin) mutta siitä pystyisi helposti tekemään myös 2-kerroksista - tekisi vaan reijän ylempään pohjaan ja kulkusillan sinne ;) Häkin teko oli yllättävän helppoa uudesta materiaalista. Maali on Nordica eco jota suosittelivat maalikaupassa, mutta en ole ihan tyytyväinen sen maalattavuuteen/kuivumiseen - aika näyttää kuinka kestää sitten :)

      Poista