torstai 24. lokakuuta 2013

Let it rain..

Syksy tuli takaisin, ja totesin kuinka märäksi häkit tulevat sisään *valuvasta* tai tuulen tuomasta vedestä -_- joten ryhdyin toimenpiteisiin vesivahinkojen vähentämiseksi.

*Pressu* - oi mikä ihana keksintö!
Välillä tulee hankittuja halpispressuja *koska niitä tarvii kuitenkin joskus johonkin* ja nyt niille tuli käyttöä :)

Leikkasin ja nidoin pressuja joka häkkiin - yksittäishäkkeihin lisäpressut kannen päälle, joten niihin ei sada enää ylhäältä vettä sisään *yhtään* ja koska ne ovat maassa, sivuista ei tuulen mukana sada ainakaan kovin paljon - ja kopithan ovat sitä varten ;)



Kerroshäkkeihin tuli toistaiseksi toisen sivun peittävä pressu, mutta joudun luultavasti peittämään myös osan toisesta sivusta.. Kerroshäkkeihin viritin myös pellit katolle jolloin sain reunat häkin kattoon - eli ei *pitäisi* valua katosta suoraan sisälle vettä..






















Rivihäkin katolle viritin myös pressun, jonka reunat jäivät reilusti ulkopuolelle, myös kopinkylkiin laitettu pressut - tässä häkissä oli keväällä ongelmana sisään tuuleva sadevesi (koppeihin!), nyt se ongelma pitäisi olla ratkaistu :)



Nyt kun tuli lämpimämmät kelit pitäisi Ike siirtää takaisin ulos, jottei paran tarvitse asua suihkussamme lopputalvea ;P Ike on äärimmäisen kesy ja reipas kaveri, massaa on tullut lisää, ja nyt on nenäkin ollut jo usean päivän ihan kuiva..
Ike menee kuitenkin eristyksiin vielä muista kaneista - varmuuden vuoksi - joko irroitan rivihäkistä yhden kopin väliseinän ja Ike menee sinne, tai sitten se menee tyhjään yksittäishäkkiin johon teen pressut ympärille ettei pääse esim pissaamaan tai hengittämään muita kaneja kohtaan.. (se rivihäkki saattaisi olla helpompi vaihtoehto)



Meille tuli myös eilen uusi pupukaveri *Toiveen Graciela* Erilaisia kutsunimiä kun olen pyöritellyt kielelläni, niin *Eela* taitaa olla Se Oikea ;)
Eela oli ihan paniikissa kun saapui, ja menikin kodinhoitohuoneen rauhaan loppupäiväksi - kunnes Onni-vauvamme löysi uuden parhaan kaverinsa, ja Eelalla oli taas ihmeteltävää, ja sai muuttaa vessaan turvaan uteliailta sormilta.. Viimeistään huomenna (kun on luvattu kuivempaa keliä) Eela pääsee ulos :)





Tänään voisin vihdoin sahata uusiin koppeihin osat (sellaista kivaa sadepäivän puuhaa, varsinkin kun työ tehdään *pihalla*)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti