sunnuntai 20. lokakuuta 2013

...

Nyt alkaa olemaan aika talviset kelit - pakkasta öisin jo alle -5 ja luntakin on tullut vähän, kanit kuluttavat enemmän heinää - niin syömiseen, kuin kuivikkeenakin ja lämmintä vettä joutuu kantaa sisältä, mutta turkit kiiltävät ja kaikki ovat ihanan pörröisiä ja pehmeitä <3 vaikkakin muutama vielä vaihtaakin karvojaan ;)

Ike majailee vieläkin sisällä eristyksissä, se on saanut lihasta takaisin, mutta muuten ei ole vointi muuttunut oikein mihinkään suuntaan (toki silmä ei ole vuotanutenää ollenkaan sisälletulon jälkeen)... Se syö nyt yrttejä joiden pitäisi auttaa vaikka kyseessä olisikin sairaus, joten seuraillaan vielä vähän aikaa...

Tallun viimeisetkin poikaset (s.24.8) menehtyivät - kaikilla on ollut samat oireet: laihtunut rajusti, vaikka syö hyvin, mutta muuten normaalin oloisia.. :/ Yhden avasin, heti lopetuksen jälkeen eikä selvinnyt muuta kuin veren vähyys, joten jonkinlaisesta anemiasta taitaa olla kyse - tosin kaninpoikasten oudot kuolemat taitavat olla ainainen mysteeri :(  Pääasia on että Tallu voi hyvin, ja se siirrettiinkin varmuuden vuoksi puhtaaseen häkkiin.. Häkin kuivikkeistakaan ei löytynyt mitään outoa - ei pölyä eikä homeita eikä outoa hajua ja pesäkin oli kuiva.

Noh. Elämä jatkuu, ja ehkä ensi kesänä tulee taas poikasia, ja muutenkin parempaa onnea kaninpitoon <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti