keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lisää talvivauvoja

Huh.. Kovia pakkasia on lupailtu jouluksi, ja toivon ettei kohta ole kahta taikka kolmea kania sisällä poikasineen---

Eilen illalla totesin että Gia on tekemässä pesää - eli synnytys lähestyy - piti siinä sitten tehdä kopin ympärille & sisälle lisäeristeitä (villapaitaa oli hylätty, joten se meni kopin ulkopuolelle) rehusäkkejä lisäksi ulkopuolelle, ja sisälle palasia 'vanhasta' (=rikkinäisestä) fleece-loimesta..

Neiti jatkoi pesäntekoa touhuiluistani huolimatta, vaikka vähän jänskättikin, kun kuitenkin ensisynnyttäjä kyseessä..

Lisäksi viritin lämpöpuhaltimen häkin läheisyyteen lämmittämään, kun ei patterista tunnu olevan kovinkaan paljon hyötyä, vaikka kovemmalle sen jo viime viikolla väänsinkin..

Lisäeristykset ikkunan eteen, nurkkiin sekä ulko-oven eteen viritin maanantaina, ja siitäkin oli kyllä jo 'merkittävää' hyötyä.. Eli patterin kovemmasta tehosta huolimatta kanilassa on lämpötila pysynyt jääräpäisenä 9-10 asteen tienoilla, eilen aamulla siellä oli lisäeriteiden vuoksi jo 12 astetta..

Tänä aamuna kun menin kanilaan, oli lämpötila kohonnut 20 asteeseen! ja pesässä tuhisi 1 hyvinvoiva poikanen, 2 kuolleena syntynyttä löytyi lisäksi vessanurkasta..
Nyt toivotaan että emo hoitaa ja pitää poikasta tarpeeksi lämpimänä <3

Ja toivotaan että kanilan lämpötila pysyy poikasille hyvänä, myös vaikka tulisi -30 asteen pakkaset viikonloppuna...

Ps. Baby on hoitanut vauvojaan ihan hyvin täällä sisällä, ja jos ei mitään ihmeellistä tapahdu, niin vien varmaan pupuperheen takaisin kanilaan viikonlopun jälkeen, kun siiheks on luvattu myös lauhempaa.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti