keskiviikko 12. joulukuuta 2012

RIP Puppe

Kuten joku ehkä tiesikin, niin meillä on ollut kesästä lähtien eräs pupu karkuteillä, se on kuitenkin pysynyt omassa pihassa, ja pyörinyt mukana pihahommissa - vaikkei olekaan antanut kiinni..



Pupu sai nimekseen Puppe, ja varsinkin mieheni kiintyi siihen kovasti, ja toivoi voivansa seurata sen luonnollista eloa vielä vuosikausia.. Ja onkin ollut mukava seurailla vähän matkan päästä, miten tämä yksinäinen uroskani on kehittynyt vapaudessa, verraten häkissä elävään poikueveljeensä.. Tein ainakin seuraavanlaisia havaintoja:
- Tasaisempi kasvu
- Nopea karvanvaihto
- Kiiltävämpi karva
- Pyöreämpi runko
Lisäksi tämä pupu alkoi olemaan jo niin hyvännäköinen ulkomuodollisestikin, että oisin sen halunnut pyydystää ja viedä näytille sekä mahdollisesti käyttää jalostukseenkin..



Kovillakaan pakkasilla ei tuntunut olevan Pupella kylmä, juoksenteli ympäri pihaa kuten muulloinkin, ja viihtyi heinäpaalin lähettyvillä, sekä vuohien ruoka-astialla, ennen lumentuloa kävi Puppe heinäpaalilla vain harvoin, ja söi mieluummin kaikkea rikkaruohoa ym kasvustoa pihapiirissä, eikä silloin maistunut vuohien kauratkaan kovin usein..



Nyt on kuitenkin Puppe ollut kateissa jo kolmatta päivää, joten kai se on heitettävä toivo sen paluusta.. :(
Kesykanilla kun ei ole talvella suojaväriä, niin on todennäköisesti jäänyt haukan saaliiksi, kettuja ei ole vuoteen näkynyt täällä pihan lähettyvillä, kun tuo koira on niin tehokas häätämään.. Haukkoja on näkynyt kuitenkin, ja on kai ollut vain hyvää tuuria tähän asti kun ei ole Puppe jäänyt kiinni ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti