sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Luovutusikä tuli!

Huh. Pari kuukautta sitten sattui syntymään kolme poikuetta saman päivän aikana, ja sitten viikkoa myöhemmin vielä neljäs poikue samaan syssyyn, poikasia oli yhteensä 10 ekan päivän aikana, niistä 2 rusinaa, jotka kuolivat pian, eli 8 poikasta jäi kasvamaan, viikkoa myöhemmin syntyi 2 lisää.. Yli puolet tietty uroksia, ja naaraista varasin itselleni heti 2 parasta, loput naaraista olikin jo varattuna etukäteen, mutta nekin meinasi loppua kesken.. Sain kuitenkin pari peruutusta, eli yksi varaajista kun oli varannut 2 naarasta, saivat sitten nämä 2 jäljellä olevaa varata - kävi kuitenkin niin, että kun poikaset olivat 4 viikkoisia, toinen näistä tytöistä kuoli yllättäen - ja jäljellä olikin enää yksi naaras, onneksi kasvattajatuttavallani oli syntynyt suurin piirtein samoihin aikoihin poikasia, joista oli vielä vapaana naaraita, ja sain sieltä ostettua puuttuva naaraspoikanen, joka siis tuli vieroituksen jälkeen meille kasvamaan naarasryhmään, jotta olisi valmiiksi tottunut kaveriinsa :)

Tänään sitten lähtivät nämä tytöt uuteen kotiinsa, onnellisten omistajiensa luo, ja koska nämä poikaset ovat olleet erityisen kesyjä, niin tuli vähän haikea olokin..

Calibra & Blåsippans Hjärtevän
 Se on jännä, että vaikka on kasvattanut kaneja jo usean vuoden, ja myynyt poikasia vieraille ihmisille jo vaikka kuinka paljon, niin koskaan ei näköjään totu siihen täysin.. Ja poikasethan ovat aina yhtä söpöjä, ja niitä voisi silitellä ja katsella vaikka kokopäiväisesti - jos olisi aikaa ;)

Kuitenkaan ei mitenkään pysty pitämään kaikkia syntyneitä poikasia itsellään, ja hyvän kodin löytäminen näille 'ylimääräisille' onkin tärkeä osa kasvatustyötäni. Ja nämä tytöt menivät kyllä aivan mahtavien ihmisten luokse <3

Nyt on vielä uroksia menossa uusiin koteihinsa tässä tulevan viikon aikana, ja vain 2 nuorinta jää vielä kasvamaan, toinen niistä jää kotiin, ja toinen etsii vielä omaa hyvää kotia :)

Blåsippans Mr. President


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan värinen tuo Calibra! ♥ Onko keltä kasvattajalta? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saharin Sannalta, pyhtää, emänä mun kasvatti :)

      Poista